25.04.2024

TCI-Network Akdeniz Konferansı

The Competitiveness Institute-Network (TCI-Network) bugüne kadar 15 ülkede yıllık küresel konferans, Latin Amerika ve Avrupa gibi bölgelerde de çeÅŸitli bölgesel konferanslar düzenlemiÅŸtir. Ä°zmir Kalkınma Ajansı’nın (Ä°ZKA) giriÅŸimiyle 2012 yılında yapılacak olan 4 konferanstan birisi ve kümelenme konusunda 14-15 Haziran 2012 tarihlerinde Ä°zmir’de düzenlenecektir.

Konferansta Ä°ZKA, TCI-Network, Ege Ä°hracatçı Birlikleri, Ege Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları AraÅŸtırma Vakfı Ä°ÅŸbirliÄŸi ile gerçekleÅŸtirilecektir.

TCI Akdeniz Konferansı’na baÅŸta DoÄŸu Avrupa, Balkanlar, Akdeniz, OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika ülkelerinden 200’ün üzerinde, uzman, akademisyen, uygulayıcılar ve giriÅŸimcilerin katılması beklenmektedir. Ayrıca, Türkiye’den Kalkınma Ajansları baÅŸta olmak üzere, kümelenme, yenilik ve rekabet edebilirlik alanlarında çalışan tüm kurum ve kuruluÅŸların yoÄŸun ilgi göstermesi beklenmektedir. Kümelenme konusunda çalışan en etkin uluslararası kuruluÅŸlardan biri olan TCI’nın Akdeniz bölgesinde ve Türkiye ev sahipliÄŸinde yapacağı bu konferans ülkemiz ve Ä°zmir’in tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır.

Ana teması “Ekonomik Ve Sosyal Kalkınmanın Ä°tici Gücü Olarak Kümelenme” olan konferans kümelenme konusunda politika yapıcılar ve uygulayıcıları aynı platformda buluÅŸturacak bir tartışma ortamı yaratmayı amaçlamaktadır. Konferansın temel amaçları arasında, katılımcı ülkelerin bu konudaki politikaları, deneyimleri ve ilginç örneklerinin paylaşılması ve kümelenme konusunda tanınmış akademisyenlerin bilgi birikimlerinden yararlanılarak baÅŸarılı ve yeni modellerin ortaya konması bulunmaktadır. Kümelenmede yeni ve daha iyi yöntemlerin benimsenmesi sektörlerin rekabet gücünün artırılmasına katkı saÄŸlayabilecektir.