22.01.2020

TCI-Network Akdeniz Konferansı

The Competitiveness Institute-Network (TCI-Network) bugüne kadar 15 ülkede yıllık küresel konferans, Latin Amerika ve Avrupa gibi bölgelerde de çeşitli bölgesel konferanslar düzenlemiştir. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) girişimiyle 2012 yılında yapılacak olan 4 konferanstan birisi ve kümelenme konusunda 14-15 Haziran 2012 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecektir.

Konferansta İZKA, TCI-Network, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı İşbirliği ile gerçekleştirilecektir.

TCI Akdeniz Konferansı’na başta Doğu Avrupa, Balkanlar, Akdeniz, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden 200’ün üzerinde, uzman, akademisyen, uygulayıcılar ve girişimcilerin katılması beklenmektedir. Ayrıca, Türkiye’den Kalkınma Ajansları başta olmak üzere, kümelenme, yenilik ve rekabet edebilirlik alanlarında çalışan tüm kurum ve kuruluşların yoğun ilgi göstermesi beklenmektedir. Kümelenme konusunda çalışan en etkin uluslararası kuruluşlardan biri olan TCI’nın Akdeniz bölgesinde ve Türkiye ev sahipliğinde yapacağı bu konferans ülkemiz ve İzmir’in tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır.

Ana teması “Ekonomik Ve Sosyal Kalkınmanın İtici Gücü Olarak Kümelenme” olan konferans kümelenme konusunda politika yapıcılar ve uygulayıcıları aynı platformda buluşturacak bir tartışma ortamı yaratmayı amaçlamaktadır. Konferansın temel amaçları arasında, katılımcı ülkelerin bu konudaki politikaları, deneyimleri ve ilginç örneklerinin paylaşılması ve kümelenme konusunda tanınmış akademisyenlerin bilgi birikimlerinden yararlanılarak başarılı ve yeni modellerin ortaya konması bulunmaktadır. Kümelenmede yeni ve daha iyi yöntemlerin benimsenmesi sektörlerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayabilecektir.