10.05.2024

İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında "Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi" Hakkında Tebliğ

Sayın Üyemiz,

TOBB'dan gelen 21.05.2012 tarihli yazıda, "Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair " 97/5 sayılı tebliğ örnneği Birliğimize iletildiği , bu desteklerden Türkiye2de ticari ve sınai faaliyette bulunan veya tarım ya da yazılım sektörlerinde iştigal eden şirketler ile Dış Ticaret Sermaye Şirketlerinin ve Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin yaralanabilceği bildirilmiştir.

Söz konusu 97/5 sayılı Tebliğe, TOBB Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı web sayfasında yer alan "Duyurular" başlığı altından ulaşılabilir.