18.05.2024

DEİK Türk – İran İş Forumları (14 – 16 Şubat 2011)

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün 13 – 16 Şubat 2011 tarihlerinde İran İslam Cumhuriyeti’ne gerçekleştireceği ziyaret kapsamında DEİK/Türk – İran İş Konseyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İran Ticaret, Sanayiler ve Madenler Odaları işbirliğinde Tahran, İsfehan ve Tebriz’de Türk – İran İş Forumları 14-16 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Türk iş dünyası temsilcileri ile İran’lı işadamlarını bir araya getirerek işbirliği olanaklarının yerinde tespit edilmesinin hedeflendiği Türk – İran İş Forumlarında Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün katılımcılara hitap etmeleri beklenmektedir.

Forumlar çerçevesinde iki ülke işadamlarının bir araya geleceği ikili görüşmelerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmi 2009 yılında 5,5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2010 yılı Ocak – Kasım döneminde İran’a ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre %33 artarak 2.7 milyar dolara ulaşmıştır. İthalatımız ise aynı dönemde %55 artarak 7 milyar dolara ulaşmıştır.

S
öz konusu seyahate katılmak isteyen üyelerimizin 07 Şubat 2011 tarihine kadar DEİK’e (E-mail: adenk@deik.org.tr, Faks: 0212 270 35 92) müracaat etmeleri gerekmektedir.