18.05.2024

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda; Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. den Birliklerine gelen ve Korona Virüs önlemleri kapsamında şirketlerin genel kurul toplantılarına ilişkin bilgilendirme hususu içeren yazı gönderildiği belirtilmektedir.

Türk Ticaret Kanunun 1527.  maddesi uyarınca ananim şirketlerin genel kurul toplantıları ve limited şirketlerin ortaklar kurulu toplantılarının elektronik ortamda yapılabildiği, Genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılım Ticaret Bakanlığının verdiği yetkiye istinaden Kuruluşları Elektronik Genel Kurul Sistemi ( e-GKS) üzerinden gerçekleştirilebildiği hususu ve diğer ayrıntıları okumak için lütfen TIKLAYINIZ.