19.05.2024
22:35
EN

Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği’nde Değişiklik

Sayın Üyemiz,

Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği (Tebliğ No: 2012/29)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2020/8) 28 Nisan 2020 tarih ve 31112 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

  • Bitkisel Yağların Gaz Likit Kromatografi ile Tespit Edilen Yağ Asitleri Kompozisyonu (Toplam yağ asitleri yüzdesi olarak) tablosunun yağ asitlerine karşılık gelen fındık yağı başlıklı 7 nci sütunu,
  • Bitkisel Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri tablosundaki fındık yağına ait iyot değeri “81-95” olarak,  palm süperoleine ait yoğunluk değeri “0,886-0,900 (40 °C’de)” ve kırılma indisi değeri,
  • Bitkisel Yağların Sterol Kompozisyonu (Toplam sterol yüzdesi olarak) tablosunun fındık yağı ve pamuk yağı satırları,
  • Ve Bu maddeyi ihdas eden Tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri 31/12/2020 tarihine kadar bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır.” geçici hükmü eklenmiştir.

Tebliğ metnine ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.

 

Geri dön

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerez kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız’ı ziyaret edebilirsiniz. Çerez kullanım tercihinizi belirtiniz: