Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği’nde Değişiklik
Sayın Üyemiz,
Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği (Tebliğ No: 2012/29)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2020/8) 28 Nisan 2020 tarih ve 31112 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
- Bitkisel Yağların Gaz Likit Kromatografi ile Tespit Edilen Yağ Asitleri Kompozisyonu (Toplam yağ asitleri yüzdesi olarak) tablosunun yağ asitlerine karşılık gelen fındık yağı başlıklı 7 nci sütunu,
- Bitkisel Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri tablosundaki fındık yağına ait iyot değeri “81-95” olarak, palm süperoleine ait yoğunluk değeri “0,886-0,900 (40 °C’de)” ve kırılma indisi değeri,
- Bitkisel Yağların Sterol Kompozisyonu (Toplam sterol yüzdesi olarak) tablosunun fındık yağı ve pamuk yağı satırları,
- Ve Bu maddeyi ihdas eden Tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri 31/12/2020 tarihine kadar bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır.” geçici hükmü eklenmiştir.
Tebliğ metnine ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.
Bilgi Bankası
- Fire,Zayiat ve Randıman Oranları
- İstatistikler
- Projeler
- Rekolte Raporları
- Coğrafi İşaretler
- Mevzuat
- Hukuki ve Mali Danışmanlık
- Duyuru Arşivi
- Raporlar
- Makaleler
- Yayın Listesi
- Kütüphane
- İTB Logolar
- KVKK
- Form ve Dilekçeler
- Uluslararası İlişkiler
- E-Bülten Aboneliği
- E-Bülten Arşivi
- Sık Sorulan Sorular
- İzmir Hakkında
- Faydalı Linkler
- TOBB Uluslararası İş İmkanları Sistemi