AB'ye Kuru İncir, Fındık, Antep Fıstığı İhracatı Hakkında
Sayın Üyemiz;
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığından alınan yazıda, 884/2014 (EC) Sayılı Komisyon Uygulama Yönetmeliğinin 14 Aralık 2019 tarihinde yürürlükten kaldırıldığı açıklandığı, söz konusu tüzükte yer alan kurallara göre 14 Şubat 2020 tarihinden itibaren Ek-1 de güncellenmiş Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) numarası belirtilen ülkemiz menşeli ürünlerin (kuru incir, fındık, ve antep fıstığı ve bunlardan elde edilen ürünler) Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracatında, “Sağlık Sertifikası” yerine “Model Sertifika” düzenlenmesine başlandığı, Ticaret Bakanlığı bilgi sisteminde “Sağlık Sertifikası” yerine Ek-2 de yer alan “Model Sertifika” ile Ek-3 te yer alan “Numune Alma ve Analiz Sonuç Raporu” varlığının kontrol edilecek şekilde yeniden düzenlenmesinin talep edildiği belirtilerek,
Yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda Ek-1 deki listede yer alan eşyanın AB üyesi ülkelere ihracatında, gümrük idarecilerince Ek-3 te yer alan “Numune Alma ve Analiz Sonuç Raporu” ile birlikte “Sağlık Sertifikası “ yerine EK-2 de bir örneği verilen “Model Sertifika”nın aranmasını sağlayacak şekilde sistemsel bir düzenleme yapıldığı bildirilmiştir.
Eklere ve yazıya ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla.
Bilgi Bankası
- Fire,Zayiat ve Randıman Oranları
- İstatistikler
- Projeler
- Rekolte Raporları
- Coğrafi İşaretler
- Mevzuat
- Hukuki ve Mali Danışmanlık
- Duyuru Arşivi
- Raporlar
- Makaleler
- Yayın Listesi
- Kütüphane
- İTB Logolar
- KVKK
- Form ve Dilekçeler
- Uluslararası İlişkiler
- E-Bülten Aboneliği
- E-Bülten Arşivi
- Sık Sorulan Sorular
- İzmir Hakkında
- Faydalı Linkler
- TOBB Uluslararası İş İmkanları Sistemi