25.04.2024

Yunanistan'da Yatırımcılara Yönelik İnternet Sitesi Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin'den alınan Ekonomi Bakanlığı'nın 18.04.2012 tarihli yazısında, Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini Gazetesi'nin haberinde, birtakım hukukçu ve iktisatçıların Yunanistan Kalkınma Bakanlığı ve "Invest in Greece" kurumuyla işbirliği halinde, ülkedeki yabancı yatırımları arttırmak amacıyla Yunan mevzuatı hakkında bir internet sitesi kurdukları bildirilmiştir.

Sitede, ilgili vergi sisteminin yanı sıra, yerel yargı sistemine ilişkin bilgiler, medeni hukukun temel unsurları, şirketlerin faaliyet statüleri ve ana sözleşmeleri, limited şiket, ortak fon ve bankalar hukukuna ilişkin bilgiler ile ithalat ve ihracat, gümrük, patent hukuku, taşımacılık ve gemicilik alanlarında bilgilere yer verilmektedir.

Aşağıdaki linke tıklanarak siteye erişilebilir.

www.greeklawdigest.gr