26.04.2024

T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan’ın ziyareti vesilesiyle Avusturya - Türkiye İş Konseyi Toplantısı, 14 Ocak 2019, Viyana

Sayın Üyemiz,

DEİK’ten alınan yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın 14 Ocak 2019 tarihinde Viyana’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret vesilesiyle DEİK/Türkiye - Avusturya İş Konseyi ve Advantage Austria iş birliğiyle  Avusturya - Türkiye İş Konseyi Toplantısı her iki ülkeden üst düzey iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu programa T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın ve Avusturya Federal Cumhuriyeti Dijitalleşme ve Ekonomiden Sorumlu Bakanı Sayın Margarete Schramböck’ün katılımları öngörülmektedir.

Avusturya ekonomisi 2013 - 2016 yıllarında AB ortalama büyümesinin altında kalmış ancak 2017 ve 2018 yıllarında AB ortalamasının üzerinde büyümüştür. 2019’da da IMF’nin beklentisi Avusturya’nın %2,15 ile AB ortalamasından biraz daha hızlı büyüyeceği yönündedir.

Avusturya’nın genel ithalatında başlıca ürünler elektrikli cihazlar, makinalar, motorlu kara taşıtları, eczacılık ürünleri, plastik ve mamülleri, demir-çelik ve organik kimyasal ürünlerdir. Türkiye’nin Avusturya’ya ihracatında ise motorlu kara taşıtları, tekstil ve gıda ürünleri öne çıkmaktadır. Avusturya ve Türkiye arasında belirtilen sektörlerde iş birliği imkanı bulunmakta olup, elektronik ve bilgi – iletişim teknolojilerinde iş birliği potansiyeli yüksektir.

Avusturya - Türkiye İş Konseyi Toplantısı programı kapsamında otomotiv ve yan sanayi, otomotiv elektroniği, makine/tarım makineleri, bilgi iletişim teknolojileri, fintech, kimya, ambalaj sanayi, tarım ve hayvancılık sektörleri başta olmak üzere Avusturya’dan önde gelen firmalardan üst düzey temsilciler katılım sağlayacaktır. Türkiye ve Avusturya arasındaki ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin ele alınacağı söz konusu toplantıda odak noktası olarak Türkiye ve Avusturya arasında tüm sektörlerde Endüstri 4.0, sanayinin dijitalleşmesi / dijital dönüşüm, bilgi - iletişim teknolojileri alanlarında iş birliği imkanları değerlendirilecektir. Bu bilgiler çerçevesinde katılımcı Avusturya firmaları ile ikili görüşme imkanı bulunacaktır.

Avusturya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının güncel pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunması gerekmektedir.

Türkiye ve Avusturya arasındaki ticari ve ekonomik hareketliliğe önemli ivme katacak söz konusu programa katılmak isteyen üyelerimizin aşağıda yer alan kayıt formunu doldurarak, toplantı katılım bedeli olan 850 Türk Lirası’nın formda belirtilen DEİK hesap numarasına 28 Aralık 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar ödenmesi gerekmektedir.

Kayıt formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/820/11808

Eki: Taslak Program

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Sn. Aycan Damalı, DEİK Avrupa Direktörlüğü

adamali@deik.org.tr, 0212 339 50 74