29.03.2024

Türkiye-Ürdün Yatırım Forumu, Wyndham Grand İstanbul Otel, 27 Kasım 2018

Sayın Üyemiz,

DEÄ°K'ten alınan yazıda, DEÄ°K / Türkiye-Ürdün Ä°ÅŸ Konseyi tarafından 27 Kasım 2018 tarihinde Ä°stanbul Wyndham Grand Otel’de “Türkiye-Ürdün Yatırım Forumu” düzenleneceÄŸi bildirilmiÅŸtir. Forum’a T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan ve Ürdün HaÅŸimi Krallığı Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Tariq Hammouri’nin katılımları öngörülmektedir.

Söz konusu forumda, Ürdün’de yatırım, ticaret ve müteahhitlik  alanlarında iÅŸ birliÄŸi temalı oturumlar düzenlenecektir. Akabe Özel Ekonomi Bölgesi (ASEZA), Ürdün Sanayi Bölgeleri (JIEC), PBI Akabe Sanayi Bölgesi ve Türkiye Müteahhitler BirliÄŸi (TMB) temsilcilerinin de katılacağı oturumlarda, Ürdün’de enerji, su ve ulaÅŸtırma sektörlerine dair sunumlar gerçekleÅŸtirilecektir.

Ürdün, Orta DoÄŸu’nun siyasi ve ekonomik açıdan en istikrarlı ülkelerinden biri olarak, geliÅŸmiÅŸ altyapı hizmetleri, kalifiye ve ucuz iÅŸgücü arzı, Batı normlarına yakın kamu uygulamaları, yabancı yatırımları teÅŸvik etmesi, yüksek eÄŸitim seviyesi ve elveriÅŸli iklimiyle yabancı yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaktadır. Ürdün’ün Amerika BirleÅŸik Devletleri ile 2010’da ve Kanada ile 2012’de uygulamaya konan serbest ticaret anlaÅŸmaları ülkenin bölgedeki önemini artırmaktadır. Ürdün aynı zamanda Arap Serbest Ticaret Bölgesi (GAFTA) üyesidir.

Ürdün’e ihracatımızda potansiyel arz eden birçok ürün kategorisi arasında, otomotiv ana ve yan sanayii ürünleri, kozmetik ürünleri, temizlik maddeleri, kağıt, mücevherat, mobilya, ambalaj malzemeleri, inÅŸaat malzemeleri, demir-çelik, doÄŸal taÅŸlar, kablo ve teller, hazır giyim ürünleri, kumaÅŸ, tekstil yan sanayii, iÅŸ makineleri, elektrikli makineler, plastik iÅŸleme makineleri, beyaz eÅŸya, gıda mamulleri gibi ürünler yer almaktadır.

Söz konusu iÅŸ forumuna katılmak isteyen üyelerimizin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/772/11690 adresinden 20 Kasım 2018 Salı günü saat 12:00’ye kadar kayıt yapmaları gerekmektedir. EtkinliÄŸe katılım ücretsizdir.

Eki: Taslak Program

Ä°letiÅŸim: