15.05.2024

Danimarka’da “Türkiye İş ve Yatırım Ortamı Semineri”, 4 Mart 2011, Kopenhag

Türk – Danimarka İş Konseyi tarafından 4 Mart 2011 tarihinde Danimarka’nın önde gelen iş dünyası kuruluşu Danimarka Sanayiciler Konfederasyonu evsahipliğinde ‘Türkiye İş ve Yatırım Ortamı Semineri’ düzenlenecektir. Toplantıya T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün’ün katılarak, katılımcılara hitap etmesi beklenmektedir.

Kuzey Avrupa ve Baltık pazarlarına kolay erişim imkanları ile birlikte gelişmiş dağıtım ağı ve yüksek satın alma gücüne sahip Danimarka, Türk girişimciler için önemli iş imkanları sunmaktadır. Danimarka’yla olan ticaret hacmimiz geçtiğimiz 10 sene içerisinde sürekli bir artış göstererek 1,8 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır.

Danimarka dünyada rüzgar türbinlerinin %40’ının üreticisi ve önde gelen eczacılık ürünleri ihracatçısı olup Avrupa’da enerji verimliliğinde ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca, Danimarkalı firmaların dünya lideri konumunda oldukları bilişim, denizcilik, yenilenebilir enerji, çevre teknolojilerinin (düşük karbon teknolojileri) yanısıra, sağlıklı yaşam ürünleri, gıda sanayi alanlarında Danimarka veya 3. pazarlarda işbirliği fırsatları mevcuttur. Bilindiği üzere, artan enerji ihtiyacının karşılanmasında ve iklim değişikliğiyle mücadelede çok önemli bir rolü bulunan yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik etmeye yönelik kanun tasarısı, 29 Aralık 2010 tarihinde TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

Ziyarete ilişkin katılım koşulları ve kayıt formu http://www.deik.org.tr/pages/TR/DEIK_ToplantiDuyurulariDetay.aspx?tdDetId=641&IKID=10 adresinde yer almaktadır. Katılım sağlamayı arzu eden firmaların katılım formunu ön ödeme dekontu ile birlikte en geç 4 Şubat 2011 tarihine kadar doldurarak DEİK’e (Canan Özbay e-posta : cozbay@deik.org.tr ; tel : 0212.3395074) iletmeleri gerekmektedir.