15.05.2024

Türkiye - Hindistan: Öngörüler ve Engeller Toplantısı

DEÄ°K / Türk – Hindistan Ä°ÅŸ Konseyi, Hindistan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Engineering Export Promotion Council (EEPC) iÅŸbirliÄŸinde 3 Åžubat 2011 tarihinde saat 15.30’da TOBB Plaza – Ä°stanbul’da “ Türkiye – Hindistan: Öngörüler ve Engeller” baÅŸlıklı bir toplantı düzenlenecektir.

T.C Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün’ün katılımının beklendiÄŸi, Hindistan Sanayi ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Jyotiraditya M. Scindia ile beraberindeki üst düzey bürokratların katılımının gerçekleÅŸeceÄŸi toplantıda iki ülke arasındaki ortak yatırım, ikili ticaret ve kurulabilecek iÅŸbirliÄŸi imkânları görüÅŸülecektir. Ayrıca, Sayın Jyotiraditya M.Scindia’nın “Türkiye – Hindistan: Hızlı Büyüyen Stratejik Ortaklık” ve “Hindistan: Tercih Edilen Ä°ÅŸ ve Yatırım Merkezi” konulu iki konuÅŸma yapacağı toplantıda Andhra, Madhya ve Gujarat eyaletleri ile ilgili sunumlar gerçekleÅŸtirilecektir.

Ä°ki ülke arasında ekonomi ve ticari iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesine iliÅŸkin görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunulacak söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin DEÄ°K ile iletiÅŸime (Alper DoÄŸru, Tel: 0212 339 50 87, Faks: 0212 270 37 84, e-mail: asp@deik.org.tr) geçmesi gerekmektedir.