08.05.2024

Avrupa Birliği ile İlişkiler

Sayın Üyemiz,

TOBB'dan alınan 27.07.2017 tarih ve 11785 sayılı yazı ile Avrupa Birliği ve AB üyesi olmayan Akdenizli ortak ülkeler (Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Filistin, Tunus ve Türkiye) arasındaki kalıcı ve kurumsal işbirliğinin temellerinin Avrupa-Akdeniz İşbirliği (Euro-Mediterranean Partnership/ Barselona) ile atıldığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Avrupa Komisyonu tarafından Uluslararası Ticaret Merkezi işbirliğiyle geliştirilen çevrimiçi bilgi portalı olan EuroMed Ticaret Yardım Masası (http://euromed.macmap.org/) kullanıma sunulmuştur.

AB ile Akdenizli ortak ülkeler arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi hedefleyen EuroMed Ticaret Yardım Masası, işletmelere özellikle de ihracatçılara; pazara giriş, ihracat, ve ithalat gereksinimleri, gümrük tarifeleri, menşe kuralları, KDV ve tüketim vergileri, iş irtibat noktaları gibi konularda ücretsiz bilgi sağlamaktadır.

Bilgilerinize sunarız.