09.05.2024

Belarus Özel Sektör Heyet Ziyareti ve Türkiye-Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı / İş Forumu, 27-29 Temmuz 2017, Minsk

Sayın Üyemiz,

DEİK'ten alınan yazıda, eşbaşkanlığını T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yaptığı Türkiye - Belarus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9’uncu Dönem Toplantısı ile eş zamanlı olarak, 27-28 Temmuz 2017 tarihlerinde Belarus’un başkenti Minsk’te Türkiye-Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı ve özel sektör heyet programı düzenleneceği bildirilmiştir.

DEİK Türkiye-Belarus İş Konseyi ve Belarus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak etkinliğe Sayın Veysel Eroğlu ve KEK Belarus tarafı Eşbaşkanı ve Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Vladimir Makey’in yanı sıra, Belarus’un kamu kurumları, önde gelen sanayi işletmelerinin yetkilileri ve özel sektör temsilcileri katılacaktır.

Bu vesileyle, Türkiye-Belarus İş Konseyi tarafından 27-29 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Minsk çalışma ziyaretine bilişim, otomotiv sanayii, makine imalatı, tekstil ve hazır giyim, inşaat ve inşaat malzemeleri üretimi, gıda sanayii, bankacılık ve finans, kimya sanayii, turizm, ulaştırma ve lojistik, ağaç işleme ve mobilya üretimi öncelikli olmak üzere, birçok sektörden şirket ve kurumlarımızın katılımı önem taşımaktadır. İş forumunun yanı sıra, programın ikinci günü belirtilen sektörlerde faaliyet gösteren Belarus işletmelerine inceleme gezileri yapılması öngörülmektedir.

Bahse konu heyet ziyaretine iştirak etmek isteyen şirket ve kurum yetkililerinin 20 Temmuz 2017, Perşembe günü saat 18:00’e kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/422/8950 internet bağlantısında yer alan formu eksiksiz doldurarak, kayıt yaptırmaları ve 700 Dolar tutarında avansı başvuru formunda belirtilen hesaba yatırmaları gerekmektedir. İstanbul-Minsk-İstanbul uçak biletleri, Minsk’te iki gecelik konaklama, transferler, tercüme hizmetleri, toplantı ve organizasyon giderleri vs. kalemlerden oluşan toplam katılım bedeli önümüzdeki günlerde belirlenecek ve ödenmesi gereken fark tutarı avansı yatırarak, başvuruda bulunan katılımcılara bildirilecektir. Avans olarak yatırılan meblağ organizasyonla ilgili ön ödemelerde kullanılmakta ve belli bir tarihten sonra katılımdan vazgeçilmesi halinde, iade edilememektedir.

Ziyaret taslak programı ekte yer almakta olup, ayrıntılı program katılacak şirket ve kurum temsilcilerine ayrıca iletilecektir.

Bilgilerinize

Eki: Taslak Program (1 sayfa)
Not: DEİK Türkiye-Belarus İş Konseyi tarafından hazırlanan Belarus iş ve yatırım ortamı konulu rapora http://www.deik.org.tr/contents-fileaction-14804 internet bağlantısından ulaşılabilmektedir.