09.05.2024

Türkiye Afrika İş ve Ekonomi Forumu 2-3 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da

Sayın Üyemiz;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın himayelerinde Afrika Birliği ve T.C. Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde; Dış İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda 2-3 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu" gerçekleştirilecektir.

Türkiye'nin Afrika'ya yönelik açılım politikasında 90 lı yılların sonundan itibaren ciddi bir dönüşüm yaşanmış olup, 1998 yılında "Afrika'ya Açılım Eylem Planı" oluşturulmuştur. Bu çerçevede, 2003 yılında "Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejesi" uygulamaya konulmuştur.

Söz konusu Türkiye - Afrika stratejisinin bir parçası olan "Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu" na tüm Afrika ülkelerinden bakanlar, özel sektör kuruluş başkanları ve firma temsilcileri, Afrika Birliği ve Afrika Kalkınma Bankası üst düzey yetkilileri, Afrika Bölgesel Ekonomik Toplulukların Genel Sekreterleri katılacak olup, anılan Forum kapsamında altyapı, yatırım, enerji, ulaştırma, madencilki alanlarında ülke proje sunumları ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Forum için program ve katılım koşullarına " http://www.turkeyafricaforum.org/tabef/tr/ " adresinden ulaşabilirsiniz.

İletişim: africa@deik.org.tr

Saygılarımızla.