21.05.2024

Türk-Özbek İş Konseyi Heyetinin Taşkent Ziyareti

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği destekleriyle ve Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğinde Türk-Özbek İş Konseyi organizasyonunda gerçekleştirilecek söz konusu ziyaret çerçevesinde başta İş Konseyimizin karşı kanadı görevini yürüten TSO olmak üzere; Dış İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Emlak (Mülkiyet) Komitesi, Yabancı Yatırımlar Ajansı (Uzinfoinvest) yönetimi ile toplantı ve temaslar, ayrıca T.C. Taşkent Büyükelçiliği, Ticaret Müşavirliği ve ülkede faaliyet gösteren Özbekistan-Türkiye İşadamları Derneği (UTİD) yetkilileri ile görüşmelerin yanı sıra Özbek işadamları ile ikili görüşmelerin yapılması öngörülmektedir.

Taslak programı ekte sunulan, öncelikle inşaat, müteahhitlik, tekstil, otomotiv yan sanayi vd. sektörlerde faaliyet gösteren Türk firmalarının katılması beklenen bu ziyarete iştirak etmek isteyen firma temsilcilerinin kişi başına katılım bedeli (otelde üç gece konaklama ve kahvaltı, transferler, rehber hizmetleri, şehir turu vs.), üyelerimizden gelecek katılım talebine bağlı olarak belirlenecek olup, ön katılım teyidi veren firma temsilcilerine katılım koşulları ve vize işlemi hakkında bilgi bilahare iletilecektir.

Söz konusu ziyarete katılmak isteyen firmaların https://itb.org.tr/dosya/ebulten/Ek_435.doc adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak DEİK’e (Nurengiz Eşki, tel.: 0212-339 50 54 / faks: 0212-270 37 84 / e-mail: neski@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.