25.04.2024

Türkiye-Malta İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Hk.

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan 16.09.2015 tarih ve 1388 sayılı yazıda; DEİK/Türkiye-Malta İş Konseyi tarafından, MÜSİAD işbirliğiyle ve Malta Ticaret Girişimcilik ve Sanayi Odası, Malta Enterprise, Trade Malta ve Finance Malta’nın katkılarıyla, Türkiye ve Malta arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak, 30 Eylül 2015 tarihinde Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de “Türkiye-Malta İş Forumu”  düzenleneceği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, Malta ekonomisinin ağırlıklı olarak denizcilik, eğitim, bankacılık ve turizm sektörlerine dayandığı ifade edilmiştir. Nüfusu 450.000 olan Malta'yı, 2014 yılında 77.550 öğrenci dil eğitimi almak üzere tercih etmiştir.Ayrca yurtdıındaki Türk gemilerinin %30'u Malta'ya kayıtlı bulunmaktadır. Malta enerji ve Sağlık Bakanlığı yakın dönemdeki Gozo Hastanesi'nin 200 milyon Euro'luk bir yatırımla tam teşekküllü bir hastaneye dönüştürülmesi ve Malta Adası'ndaki St. Luke's Hastanesi'nn işlevsel hale gelmesini hedefleyen iki ihale açmıştır. Anılan toplantıda, Malta'da söz konusu sektörlerdeki fırsatların Türk iş dünyası temsilcilerine tanıtımı hedeflenmektedir.

Malta’nın özel sektörünü temsil eden ve dış ekonomik ilişkilerini geliştirmeye yönelik faaliyet gösteren kurumların en üst düzeyde temsil edileceği toplantıda, plastik-kalıp sanayi, inşaat, eğitim, ICT, turizm, gıda ve ulaşım sektörleri başta olmak üzere Malta’nın vergi ve hukuki avantajları, Malta’da son dönemde öne çıkan projeler, ülkelerimiz arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik olanaklar gibi karşılıklı yatırımları ilgilendiren birçok konuda detaylı bilgiler verileceği belirtilmiştir. İkili görüşmelerin de yer verileceği toplantıda simultane tercüme hizmeti de sağlanacağı ifade edilmiştir.

Bu çerçevede, söz konusu toplantıya katılmayı arzu eden üyelerimizin katılım teyitlerini aşağıda yer alan web linki üzerinden gerçekleştirerek ödeme dekontunu 28 Eylül 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK’e (İlgili Kişi: Neslihan Onuralp, e-posta: nonuralp@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Katılım Koşulları:

•    DEİK ve MÜSİAD üyesi firma temsilcileri için kişi başı katılım ücreti 150 TL’dir.
•    DEİK veya MÜSİAD üyesi olmayan firma temsilcileri için kişi başı katılım ücreti 200 TL’dir.
•    Katılım ücretlerinin bilgileri aşağıda yer alan hesaba yatırılararak ödeme dekontunun  28 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Neslihan Onuralp; nonuralp@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

HESAP ADI

T.İŞ BANKASI BEYOĞLU (1011 )
SWİFT : ISBKTRISXXX

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU / AB

TR93 0006 4000 0011 0111 7014 98    TL

1- Taslak Program için lütfen tıklayınız.