17.05.2024

Bursa Tarım ve Hayvancılık 2015 Fuarları Hk.

Sayın Üyemiz;

Bursa Ticaret Borsası'ndan alınan 04.08.2015 tarih ve 334 sayılı yazıda, Bursa Ticaret Borsası destekleri ile Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve T.C. Ekonomi Bakanlığı beraberinde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin değerli destekleri alınarak, Türk Tarım ve Alet Makinaları İmalatçıları Birliği işbirliği ile hazırlanan BURTARIM 2015, Bursa 13. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile BURSA 8. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, 13-17 EKİM 2015 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Yazıdan devamla, konusunda ülkemizin ve bölgesinin en etkili buluşması olan Fuarların, tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ilgililere topluca sunmayı hedeflediği belirtilmiştir. Geçtiğimiz yıl 25 ülkeden 526 firma ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarlar, yurtiçinden ve yurtdışından katılımcılarla41 ükeden toplam 268.125 ziyaretçiye ev sahipiği yapmıştır. Bu yıl Fuarlara 300 binin üzerinde ziyaretçi gelmesi hedeflenmektedir.

Fuarlar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ziraat Odaları tarafından, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Daha iyi ve sürdürülebilir yaşam için tarım; tarım için ise TOPRAK" konulu panel 16-17 Ekim 2015 tarihlerinde Çekirge Konferans Salonu'nda gerçekleşecektir. Ayrıntılı bilgi için www.bursatarimpaneli.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Fuarlar, 13-17 Ekim 2015 tarihlerinde 09:30-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. Detaylı bilgi almak için www.burtarim.com, www.bursatarimfuari.com ve www.bursahayvancilikfuari.com web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.