16.05.2024

Ürdünlü İşadamları Derneğinin Türkiye Ziyareti

Türk iş dünyası temsilcileri ile Ürdün işadamlarını bir araya getirerek işbirliği olanaklarının yerinde tespit edilmesini hedefleyen Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı’nda Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından 1 Mart 2011 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Ürdün Serbest Ticaret Anlaşması ile Ürdün’deki yatırım imkanlarına ilişkin bir sunum yapılacaktır.

Orta Doğu Bölgesi’nin yükselen pazarlarından biri olan Ürdün, ülke ekonomisinin dış dünyaya entegrasyonu yönünde sürdürdüğü ekonomik reformlar ile yabancı yatırımcıların ilgi göstermeye başladığı bir ülke konumuna gelmiştir. Özellikle 2003 yılı Irak Savaşını takiben Iraklıların Ürdün’e yerleşmeleri ve Irak’ta faaliyetleri olan ABD’li firmaların Ürdün’ü bir üs olarak seçmelerinin ülke ekonomisinde olumlu etkileri olduğu iletilmektedir. Ayrıca, 2010 yılında Türkiye’nin Ürdün’e ihracatı bir önceki yıla göre %25 artış göstererek 455.3 milyon dolardan 572.2 milyon dolara yükselmiştir. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2010 yıl sonu itibariyle 614,6 milyon dolar seviyesine ulaşmış ve 2011 yılının ilk çeyreğinde Ürdün’e olan ihracatımız aynı dönem için geçen yıla oranla %10 artış göstererek 188.9 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2010 yıl sonu itibariyle 614,6 milyon dolar seviyesine ulaşmış ve 2011 yılının ilk çeyreğinde Ürdün’e olan ihracatımız aynı dönem için geçen yıla oranla %10 artış göstererek 188.9 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Bu çerçevede, söz konusu etkinliğe katılmak isteyen firmaların katılım teyitleri ile görüş ve önerilerini, aşağıda yer alan katılım formunu doldurmak suretiyle, ödeme dekontuyla birlikte 4 Temmuz 2011 tarihine kadar adenk@deik.org.tr veya 0212 2703592 no'lu faksa iletmeleri gerekmektedir.

Katılım Formu: https://itb.org.tr/dosya/ebulten/tamim2953_1_ek1_196.pdf

Katılımcı Listesi: https://itb.org.tr/dosya/ebulten/tamim2953_2_ek1_351.pdf