Buğday Standardında Değişiklik Hk.
Sayın Üyemiz,
Türk Standartları Enstitüsü'nden alınan 07.07.2015 tarih ve 276043 sayılı yazıda; 15.05.2015 tarihinde, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ilgili kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıda, TS 2974 Buğday standardında, Çizelge 2'de yeralan ekmeklik buğdayların protein oranının Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4 , Sınıf 3 için11,5-12,4 , Sınıf 4 için 10,5-11,4 olması konusunda mutabakata varıldığı bildirilmiştir.
Yazıda devamla, TSE'de henüz teknik komiteler çalışmalarına başlanmadığı için TS 2974 Buğday standardında bu tadilatın gerçekleştirilemediği bildirilmiştir.
Teknik komiteler çalışmaya başladıkları zaman TS 2974 Buğday standardında Çizelge 2'de yeralan ekmeklik buğdayların protein oranı; Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4, Sınıf 3 içim 11,5-12,4, Sınıf 4 için 10,5-11,4 olarak tadil edilecektir.
Bilgi Bankası
- Fire,Zayiat ve Randıman Oranları
- İstatistikler
- Projeler
- Rekolte Raporları
- Coğrafi İşaretler
- Mevzuat
- Hukuki ve Mali Danışmanlık
- Duyuru Arşivi
- Raporlar
- Makaleler
- Yayın Listesi
- Kütüphane
- İTB Logolar
- KVKK
- Form ve Dilekçeler
- Uluslararası İlişkiler
- E-Bülten Aboneliği
- E-Bülten Arşivi
- Sık Sorulan Sorular
- İzmir Hakkında
- Faydalı Linkler
- TOBB Uluslararası İş İmkanları Sistemi