20.04.2024
16:05
EN

Buğday Standardında Değişiklik Hk.

Sayın Üyemiz,

Türk Standartları Enstitüsü'nden alınan 07.07.2015 tarih ve 276043 sayılı yazıda; 15.05.2015 tarihinde, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ilgili kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıda, TS 2974 Buğday standardında, Çizelge 2'de yeralan ekmeklik buğdayların protein oranının Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4 , Sınıf 3 için11,5-12,4 , Sınıf 4 için 10,5-11,4 olması konusunda mutabakata varıldığı bildirilmiştir.

Yazıda devamla, TSE'de henüz teknik komiteler çalışmalarına başlanmadığı için TS 2974 Buğday standardında bu tadilatın gerçekleştirilemediği bildirilmiştir.

Teknik komiteler çalışmaya başladıkları zaman TS 2974 Buğday standardında Çizelge 2'de yeralan ekmeklik buğdayların protein oranı; Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4, Sınıf 3 içim 11,5-12,4, Sınıf 4 için 10,5-11,4 olarak tadil edilecektir.

 

Geri dön

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerez kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız’ı ziyaret edebilirsiniz. Çerez kullanım tercihinizi belirtiniz: