25.04.2024

D-8 İş Forumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda; Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüt olduğu belirtilmektedir.

Türkiye'nin D-8 Dönem Başkanlığı'na bağlı olarak D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları (D-8 TSO) Dönem Başkanlığı Birliğince yürütülmektedir. 8 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek olan D-8 10. Zirvesi ile D-8 Dönem Başkanlığı'nın Bangladeş'e devredilecek olması nedeniyle, D-8 TSO Dönem Başkanlığı Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu'na devredileceği bildirilmektedir.

D-8 10. Zirvesi'nin yan etkinliği olarak 5 Nisan 2021 tarihinde 11:00-13.40 saatlerinde (Türkiye saati ile) TOBB ve Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu iş birliğinde video konferans yöntemiyle D-8 İş Forumu düzenlenecektir.

Anılan İş Forumu'na TOBB ve D-8 TSO Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu iştirak edecektir.

İngilizce-Türkçe simültane tercüme hizmeti sağlanacak olan söz konusu Forum'un taslak programı sunulmakta olup, katılmak isteyen üyelerimizin https://www.d8dhaka.com/registration/ web sitesinden (Registration for Virtual D-8 Business Forum) kayıt yapmaları gerekmektedir.

Program için TIKLAYINIZ .

29.03.2021