29.03.2024

İstanbul-Tahran-İslamabad Yük Treni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, T.C. Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün yazısına atfen; Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (EİT) toplantısı neticesinde, İstanbul-Tahran-İslamabad (ITI) Yük Treni'nin hizmete sokulması konusunda ülkemiz, İran ve Pakistan Demiryolları arasında mutabakata varıldığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, rekabetçi ve cazip bir taşıma tarifesi oluşturularak, taşıma organizasyonunun sağlanması adına, her ülke tarafından detayda bilgileri verilen ulusal forwarder şirketlerin tespit edildiği bildirilmektedir. Trenin, Türkiye-İran-Pakistan parkurunda işletileceği ve trenle, konteyner ve konvansiyonel yükler taşınabileceği belirtilmektedir. Yüklerin, hat farklılığından dolayı İran'ın Zahedan kentinde aktarmaya tabi tutulacağı ifade edilmektedir.

ITI Yük Treni'ne, Türkiye ve Pakistan'da farklı noktalardan yük verilmesinin mümkün olacağı, Türkiye (Köseköy) (1850km) - İran (2603km) - Pakistan (İslamabad) (1990km) arasında toplam taşıma süresinin 14 gün olarak hesaplandığı belirtilmektedir.

İstanbul - Tahran - İslamabad (ITI) Yük Treni Ulusal Forwarder Şirketleri'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ .

15.03.2021