20.04.2024

Jean Monnet Burs Programı 2021-2022 Akademik Yılı Duyurusu

Sayın Üyemiz,

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı yazısına atfen TOBB’dan alınan yazıda;  Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi ve AB müktesebatının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulan idari kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programının 2021-2022 akademik yılı duyurusunun 9 Eylül 2020 tarihinde yayımlandığı ifade edilmektedir. Programın son başvuru tarihinin, 17 Kasım 2020 olduğu belirtilmektedir.

Yazı devamında; 2021-2022 akademik yılında 160 civarında kişinin yararlanabileceği Jean Monnet Burs Programı kapsamında kamu sektörüne %50, üniversitelere %30, özel sektöre ise %20 oranında kontenjan ayrıldığı ifade edilmektedir. Bursun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgelerin, Avrupa Birliği Başkanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programının (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinde yer aldığı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla