19.04.2024

Ticari Dolandırıcılık Hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’na Hong Kong Ticaret Ataşeliği’nden iletilen yazıya atfen, son dönemde ülkemizde yerleşik firmalar tarafından Hong Kong Ticaret Ataşeliğine iletilen e-postalarda, elektronik ithalat gerçekleştirmek amacı ile Hong Kong firmaları ile işbirliğinde bulunulduğu, buna karşın ödemenin yapılmasını müteakip ilgili Hong Kong firması ile irtibatlarının kesildiği bilgilerinin yer aldığı belirtilmekte ve ticari dolandırıcılıkların yaşanmamasını teminen, aşağıda isimleri paylaşılan web adresleri üzerinden alım yapılmamasının önem arz ettiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Ek: Hong Kong’da Ticari Dolandırıcılık Kapsamında Şikayete Konu Edilen Web Portalleri

1. www.infinite-electronic.hk  (halen aktif görünmektedir)

2. www.components-hk.com