25.04.2024

TOBB Şikago Ticaret Merkezi Hakkında

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda; Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) nin, şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, İhracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, Şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerin olduğu belirtilerek;

Birlikleri tarafından Ticaret Bakanlığınca belirlenen hedef ülkelere TTM'ler kurulması planlandığı, bu çerçevede ilk durağın Amerika Birleşik Devletlerinin Şikago şehri olduğu,

Kuruluş çalışmaları tamamlanan TOBB TTM Şikago dünyaının üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O'hare Havalimanı yakında konumlandırılmış, 8.100 M2 si dpeo alanı ve 1.160 m2 si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2 kapalı alanı ile Şikago'da Türk şirketlere hizmet vereceği,

TOBB TTM Şikagonun öncelikli olarak makine ve tçhizat, elektirikli makina, otomativ yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taıştları aksam ve parçaları, alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet gösterdiği, TOBB Ticaret merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumu hazırlandığı  belirtilerek, ilerleyen dönemde ilgil duyan oda-borsa ve şirketlerin katılımı ile detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlandığı belirtilmektedir.  Konuya ilgi duyabilecek üyelerimizin dikkatine sunarız.

Saygılarımızla.

Sunumu incelemek için lütfen TIKLAYINIZ.

07.07.2020