28.03.2024

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Duyurusu

Sayın Üyemiz, Sayın Yatırımcılar,

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bergama Ticaret Odası, İzmir Valiliği ve Dikili Belediyesi ortaklığında, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Dikili TDİOSB) 07.11.2019 tarihi itibariyle tüzel kişilik kazanarak resmen kurulmuştur.

Dikili TDİOSB alanı 3 milyon m2 büyüklüğünde olup proje sahasında yaklaşık 1,8 milyon m2 modern teknolojik sera alanı 300.000 m2 ihtisas konusuna uygun sanayi tesislerinin yer alacağı sanayi parselleri yer alacaktır. Dikili TDİOSB içinde yaklaşık 49 adet sera parseli 35 adette sanayi parseli bulunmaktadır.

Dikili TDİOSB ile modern ve teknolojik seralarda, iyi tarım uygulamalarıyla katma değeri yüksek yaş sebze ve meyve üretimi hedeflenmektedir. Ayrıca buna bağlı sanayinin gelişmesi ve tarım sanayi entegrasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

TDİOSB alanımızda bütün alt yapı hizmetleri bölge yönetimimiz aracılığıyla yapılacaktır. Her parsel başına getirilecek olan Alt yapı hizmetleri (yol, atık su, içme ve kullanma suyu, elektrik, telekom, yağmur suyu, ve ısıtma hattı vd.) yatırımcılara hazır halde sunulacaktır. Seraların ısıtması bölgedeki jeotermal enerji kaynakları kullanılarak sağlanacaktır.

Dikili TDİOSB alanında Sanayi parseli talepleriniz en az 3.000 m2, üretici sera parseli talepleriniz ise en az 25.000 m2 olmak durumundadır.

Ekte bilgilendirme sunumu ile yatırımcı talep formları yer almaktadır. Talepler vergi yükümlülüğü bulunan şahıs veya şirket adına olabilmektedir. Gerçek kişi başvurularınızda vergi levhası ve imza beyannamesi, Şirket olduğu takdirde imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi fotokopisinin formun ekine konması gerekmektedir.

Yatırım yapmak isteyenler tercih ettikleri yatırım şekline göre ilgili formları  (sera üretici parseli veya sanayi parseli) doldurup, ıslak imza ve kaşelendikten sonra aşağıdaki adrese elden veya kargo ile gönderebilirler.

Bu duyuru ile birlikte başvurularınız için nihai son başvuru tarihi 15 Nisan 2020’dir. Yeniden talep toplama ilanına çıkılmayacaktır. Daha önce başvuranlar için yeniden talepte bulunması gerekmemektedir.

Sorularınız için aşağıda iletişim bilgileri verilen kişilerden bilgi alabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, güzel günler dileriz.

Dikili Sera TDİOSB sunumuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Dikili  Sanayici Müteşebbis Taahhütnamesi'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Dikili  Üretici Müteşebbis Taahhütnamesi'na ulaşmak için TIKLAYINIZ.

İrtibat

Dr. Hitay BARAN

Dikili TDİOSB Bölge Müdürü

hitay.baran@dikilitdiosb.org.tr