23.04.2024

İhracatta Gümrük Mevzuatı Eğitimi /MUT

Sayın Üyemiz,

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) alınan 23.10.2019 tarih ve 5859 sayılı yazı ile AKİB tarafından, 12.11.2019 tarihinde Mut Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde özellikle yaş meyve ve sebze ihracatçılarına yönelik olarak, Dr. Ahmet ÖZKEN'in sunumuyla "İhracatta Gümrük Mevzuatı Eğitimi" düzenleneceği Borsamıza bildirilmiştir.

Eğitimde; Dış Ticaret Verilerinin Değerlendirilmesi, Kağıtsız Beyanname Uygulamasının Getirecekleri, İhracatta Kullanılan Belgeler ve Önemi, İhracatta Uyulması Gereken Kurallar, Türkiye-Gümrük Birliği İlişkisi, İhracatta Gümrük Mevzuatı ve İşleyişi, Onay, Sarı, Kırmızı, Mavi, Yeşil Hatlar, Onaylanmış Kişi Statü Belgesi (OKS), Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS), E-Gümrük Uygulaması ve İhracata Etkileri, Tek Pencere Sistemi Nedir ve İleyişi Nasıl Olacak?, Uygulamada Önemli Süreler, İtirazlar ve Cezalar, Menşei Uygulamaları - Sahte Menşeili Eşya vb. konu başlıkları ele alınacaktır.

Mut Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek eğitime katılım ücretsiz olup, katılmak isteyenlerin Başvuru Formu linkinden başvuru yapmaları gereklidir.

YER: Mut Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu

(Meydan Mah. Kıyı Sk. No:2 Kat:2  Mut / MERSİN)

Konuyu bilgilerinize sunarız.

28.10.2019