19.04.2024

Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi Hk.

Sayın Üyemiz,

İzmir Ticaret Odası’ndan alınan yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ilgili yazılarına atfen;

• Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların, faaliyetlerine ilişkin bilgileri T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), elektronik olarak bilgi göndermeleri/iletmeleri konusundaki yükümlülüklerinin 31.12.2019 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği,
  • Yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermelerinin zorunlu bulunduğu, söz konusu zorunluluğun, 01.01.2020 tarihinden itibaren başlayacağı, bildirilmektedir.

Söz konusu yükümlülüklerle ile ilgili anılan yetki belgesine sahip firmaların herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını teminen, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda ve İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde 2 Mart 2019 Cumartesi günü 10:00–14:00 saatleri arasında UEDTS ve Sayısal Takograf Sistemleri Bölgesel Semineri gerçekleştirilecektir.

U-EDTS ve sayısal takografa ilişkin sistemlerin ilgili firmalara izah edileceği, bu sistemlere nasıl veri gönderileceğinin görsel olarak gösterilmesi suretiyle bilgi verileceği ve yükümlülüklerin hatırlatılacağı söz konusu toplantıya katılım hususunu bilgilerinize sunarız.

Ayrıntılı Bilgi İçin:  Damla Akdeniz Tel: (0232) 4984170 E-posta: damla.akdeniz@izto.org.tr

Eki: Toplantı Gündemi

01.03.2019