28.03.2024

UMEM

FİRMALAR İÇİN UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME MERKEZLERİ (UMEM) BECERİ’10 PROJESİ

Ülkemizde ki nitelikli işgücü arayışına kolaylık getiren “Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri” (UMEM) projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle 81 ilde uygulanmaya devam etmektedir.

UMEM veya diğer bir adıyla Beceri'10 projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir. Proje ile işsizlere beceri kazandırılarak meslek edindirilmesi, sanayi, hizmet ve tarım işletmelerinin nitelikli, yetişmiş işgücü ihtiyacının karşılanması ve ülkemizde işsizliğin azaltılması amaçlanmıştır.

Bunun yanında, kursu başarı ile bitiren kursiyerlere, Milli Eğitim ve İŞKUR onaylı "Kurs Bitirme Sertifikası" verilecektir. Söz konusu belge, mesleğin niteliğine göre sertifika sahibinin 4857 sayılı İş Kanunun 85 inci maddesi gereğince ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilmesine olanak sağlayacaktır.

Proje hakkındaki detaylı bilgi için proje web siteleri  www.beceri10.org.tr  ve www.umem.org.tr  adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri'10 Çağrı Merkezi 444 86 36'dan bilgi alınabilmektedir.

Yenilenen protokolle meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir. Böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabilecektir.

Türkiye'deki şirketlerin % 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir.

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ve kursları başarı ile bitirenler aşağıdaki teşviklerden faydalanacaktır:

• 18 - 29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan,
  • 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır.
  • UMEM Beceri'10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacaktır.

Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyduğunuz elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri'10 Çağrı Merkezi 4448636’dan iletişime geçebilir veya İzmir Ticaret Borsası’na başvuru yapabilirsiniz.

Pratik bilgiler için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız,

Ar-Ge Müdürlüğü