19.04.2024

DUYURU : Aidat Borcu Ödemeleri hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin Tahsilat başlıklı 58’inci maddesinin ikinci fıkrası “Oda ve borsalar ile bunların şubelerinde, banka kredi kartı kullanılarak aidat borçları ve gecikme zamları meclis kararı ile taksitlendirilebilir. Ancak, ödeme süresi başlamış ve vadesi geçmemiş aidatlar taksitlendirilemez. Banka kredi kartı kullanılarak yapılacak taksitlerin sayısı on iki ayı geçemez” hükmüne amirdir.

Borsamıza aidat borcu bulunan üyelerimizin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin tanıdığı bu haktan yararlanabilmeleri hususu meclisimizin 27 Kasım 2018 tarih ve 9 sayılı toplantısında görüşülmüş olup, üye aidatlarının kredi kartı kullanılarak 6 eşit taksitte ödenebilmesine karar verilmiştir.

Borsamıza geçmiş dönem aidat borcu olan üyelerimizin bu borçlarını Ziraat Bankası ve/veya “Maximum” özellikli kredi kartları ile 6 eşit taksitte ödeyebilecekleri hususu bilgilerinize sunulur.

İZMİR TİCARET BORSASI

05.12.2018