29.03.2024

Bulgaristan – Türkiye İş Forumu, 19 Kasım 2018, Sofya

Sayın Üyemiz,

DEİK'ten alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Sofya’ya resmi ziyareti vesilesiyle Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Bulgaristan Ulusal KOBİ Geliştirme Ajansı(BSMEPA) iş birliğiyle 19 Kasım 2018 Pazartesi günü Sofia Ramada City Centre Otel’de “ Bulgaristan - Türkiye İş Forumu”  gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’un onurlandırmasıyla gerçekleşecek söz konusu toplantıya çok sayıda Bulgar firmasının katılımı beklenmekte olup, bu firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirilmesi imkanı olacaktır.

Bulgaristan’da turizm, gıda, otomotiv ve yedek parça, savunma, ambalaj, hayvancılık ve tarım makineleri, inşaat ve yapı malzemeleri, sağlık, sağlık/termal turizm ve medikal ürünler, mobilya, aydınlatma ve elektronik ürünler, alt yapı-konut inşaatı, tekstil, kimya, lojistik, makine ve ICT alanlarında yatırım ve iş birliği fırsatları bulunmaktadır.

Üçüncü ülkelerden gelen Türk sermayesi ile birlikte Bulgaristan’da yaklaşık 1 milyar Avro üzerinde Türk yatırımı bulunmakta olup, ağırlıklı olarak firmalar turizm, bankacılık, tekstil, hazır giyim, aluminyum, cam sanayi, ev aletleri, otomotiv yedek parça, ulaştırma, alüminyum, pvc, gıda, su şişeleme, odun işleme alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedirler.  Bulgaristan Yatırım Ajansı ve Bulgaristan Ulusal KOBİ Ajansı anılan foruma iştirak edecektir ve söz konusu kurumların temsilcileri ile görüşme imkanı bulunacaktır. Bulgaristan-Türkiye İş Forumu’nun taslak programı ekte yer almaktadır.

Avrupa Pazarına erişimi açısından düşük maliyetler ve lojistik avantajlar sunan Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik hareketliliğe önemli ivme katacak söz konusu İş Forumu’na katılmak isteyen üyelerimizin aşağıda yer alan kayıt formunu 9 Kasım 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar doldurmaları gerekmektedir.

Kayıt formu:  https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/773/11580

Eki: Taslak Program

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Sn. Aycan Damalı, DEİK Avrupa Bölgesi İş Konseyi Koordinatörü
adamali@deik.org.tr