16.04.2024

Macaristan-Türkiye İş Forumu

Sayın Üyemiz,

DEİK’ten alınan yazıda, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, DEİK/Türkiye-Macaristan İş Konseyi ve Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı (MNKH)’nın iş birliği ile 8 Ekim 2018 tarihinde, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de “Macaristan-Türkiye İş Forumu”nun düzenlenmesinin planlanmakta olduğu bildirilmiştir. İş Forumu’nun taslak programı ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

2004 yılında AB’ye tam üye olan Macaristan, geçtiğimiz dönemde yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuş, 2017 yılında yakaladığı yüzde 4,2’lik büyüme oranıyla, Avrupa Birliği üyeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri haline gelmiştir. Macaristan’ın sergilediği bu hızlı büyüme üzerinde, AB fonlarının kullanılmasının büyük etkisi olmuştur. Tarihi ve kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu Macaristan ile ilişkilerimiz stratejik iş birliği seviyesine çıkmıştır. Macaristan’ın ‘Doğuya açılım’ politikası kapsamında, Türkiye, Rusya ve Çin ile birlikte Macaristan’ın merkeze aldığı ülkelerden biri olup, bu çerçevede ülkemiz ile Macaristan arasındaki ikili ticaret hacminin hızla arttığı görülmektedir.

Bahse konu İş Forumu’na katılmak isteyen üyelerimizin 2 Ekim 2018 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıdaki bağlantıda yer alan katılım formunu doldurmuş olmaları ve 750 TL olan İş Forumu’na katılım bedelini yatırmış olmaları önemle rica olunur. Uçak ve konaklama gibi hizmetlerin katılımcılar tarafından organize edilmesi gerekmektedir. Macaristan Schengen vizesi talep etmekte olup, ziyarete ilişkin detaylar, başvuru formunda yer almaktadır.

Başvuru Formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/742/11505

Ek: İş Forumu Taslak Programı

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:
Sn. Başak Doyum, (bdoyum@deik.org.tr; +90212 339 50 90)

Bilgilerinize

27.09.2018