19.04.2024

Türkiye - Romanya Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) Semineri ve Networking Toplantısı

Sayın Üyemiz,

DEİK’ten alınan yazıda; DEİK/Türkiye-Romanya İş Konseyi, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası (CCIR) ve Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD) işbirliğiyle Bükreş’te 6 Eylül 2018 tarihinde “Türkiye-Romanya Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) Semineri ve Networking Toplantısı”  gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu toplantıyı T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın ve Romanya Cumhuriyeti İş Çevreleri, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Sayın Ştefan-Radu Oprea onurlandırması öngörülmekte olup, Romanya’dan üst düzey özel sektör temsilcileri katılım sağlayacaktır.

Türkiye’nin Kamu Özel Sektör Ortaklığı (PPP) modeli ile elde ettiği başarı dolayısıyla, söz konusu toplantıda Romanya’da yeni gelişmekte olan PPP modelinde Türkiye’nin tecrübesinden faydalanması ve  iki ülke iş dünyası arasında işbirliği imkanlarının yaratılması hedeflenmektedir. Anılan toplantıda  Romanya’daki PPP projeleri hakkında bilgi verilmesi planlanmakta olup firmalar arasında toplantı kapsamında networking imkanı bulunmaktadır.

Türkiye ve Romanya arasındaki ticari işbirliği önemli gelişme kaydetmektedir. Halihazırda Romanya’da 14.000’in üzerinde Türk firması bulunmaktadır. Türkiye, Romanya’nın AB Üyesi olmayan ülkeler arasındaki en önemli ticaret ortağı konumundadır. Romanya’daki Türk yatırımları üçüncü ülkeler üzerinden gelenlerle beraber 6 milyar doları aşmıştır. Kamu-Özel Sektör Ortaklığının sürdürülebilir kalkınma hedefinde çok önemli katkı sağladığı göz önüne alındığında, Romanya’da Türk özel sektörü için önemli fırsatlar bulunmaktadır.

Türkiye ve Romanya arasında yeni işbirliği imkanları yaratılmasında fayda sağlayacak söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin aşağıda belirtilen katılım formunu 3 Eylül 2018 Pazartesi gününe kadar eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Katılım formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/709/11323

Eki: Taslak program

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:
Sn. Aycan Damalı, (adamali@deik.org.tr 0212 339 50 74)

Bilgilerinize

27.08.2018