26.10.2024

Endüstriyel Simbiyoz için Yasal Çerçeve Değerlendirmesi ve Politika Önerilerinin Geliştirilmesi

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan iletilen yazıda (İZKA); Ajanslarının Nisan 2021 tarihinde uygulamaya başladığı İzmir Endüstriyel Simbiyoz Projesi'nin, İzmir'de atık, yan ürün, enerji ve teknoloji başta olmak üzere her türlü kaynağın ortak kullanımı için işletmeler arasında iş birlikleri oluşturulması ve İzmir'e özgü bir endüstriyel simbiyoz modelinin hayata geçirilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Projenin yasal çerçeve ve politika geliştirilmesi bileşeni kapsamında 21-22 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir İktisat Kongresi Binası'nda "Endüstriyel Simbiyoz için Yasal Çerçeve Değerlendirmesi ve Politika Önerilerinin Geliştirilmesi Çalıştayı" gerçekleştirilecektir.

Endüstriyel simbiyoz iş birliklerinin daha kolay hayata geçirilebilmesi amacıyla yasal çerçevenin analiz edileceği, mevzuata yönelik yaşanan sorunların ve iyileştirme önerilerinin ortaya konulacağı çalıştayın 21 Ekim 2024 tarihindeki oturumlarına, gıda, tekstil ve hazır giyim, metal, maden, otomotiv, atık geri kazanım alanında faaliyet gösteren özel firma temsilcilerinin ve akademisyenlerin, 21-22 Ekim 2024 tarihlerindeki oturumlarına ise endüstriyel simbiyoz projesinde görev alan kolaylaştırıcıların katılması planlanmaktadır.

15.10.2024