26.10.2024

Fildişi Sahili Yatırım ve İş Birliği Fırsatları Toplantısı

İzmir Ticaret Odası'ndan alınan yazıda (İZTO); Fildişi Sahili Ankara Büyükelçisi Khadidjata Toure’nin katılımı ile 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 10:30’da İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) “Fildişi Sahili Yatırım ve İş Birliği Fırsatları Toplantısı”nın düzenleneceği iletilmektedir. Toplantıda Fildişi Sahili Yatırım Teşvik Merkezi tarafından Fildişi Sahili’ndeki yatırım ve iş birliği imkanlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirilecektir.

Fildişi Sahili ile ülkemiz ticari ilişkilerinde ihracata konu olan sektörler arasında; makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, motorlu kara taşıtları ile mobilyalar, aydınlatma cihazları ve prefabrik yapılar yer almaktadır. Fildişi Sahili; tarım sektöründe özellikle kakao, kahve ve palmiye yağı üretimi ile öne çıkarken, yenilenebilir enerji, madencilik ve turizm gibi sektörlerde de önemli bir potansiyele sahiptir. Ayrıca, sanayi ve imalat sektörleri; tarımsal ürünlerin işlenmesi ve inşaat malzemeleri üretimi gibi alanlarda büyüme hedefleyen Fildişi Sahili, yatırımcılar için fırsatlar sunmaktadır.

İrtibat için;

Zeynep Küheylan