26.10.2024

ANATOLİVAR - Anadolu’da Zeytin Üreticisi Toplulukların Güçlendirilmesi Projesi, Mevcut Durum Analizi

Proje Evi Kooperatifi tarafından; tarımsal üretimde iklim krizinin etkilerinin iyice hissedildiği ve sağlıklı gıdaya erişimin giderek zorlaştığı günümüzde, zeytin üreticilerini Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumlu, sürdürülebilir tarımsal üretim uygulamaları konusunda desteklemek üzere, ANATOLiVAR - Anadolu’da Zeytin Üreticisi Toplulukların Güçlendirilmesi Projesi’ne başladıkları iletilmektedir.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeyi Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ve Slow Food iş birliği içerisinde zeytin üretim havzalarını oluşturan Marmara, Kuzey Ege, Orta Ege, Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttükleri ifade edilmektedir.

3 yıl sürecek ANATOLiVAR Projesiyle Dünya’nın en önemli zeytin üreticilerinden biri olan Türkiye’de zeytincilik sektöründe sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını, Avrupa Yeşil Mutabakat hedeflerine ilişkin sürdürülebilir politikaların teşvik edilmesini ve böylece zeytinliklerin ve doğanın korunması yolunda adımlar atılmasını amaçlamaktadırlar.

Projenin ilk yılında konuyla ilgili tüm proje alanlarını kapsayan bir durum analizi gerçekleştirmektedirler. Analiz ile sivil toplum örgütlerinin ve zeytincilik ekosistemindeki diğer aktörlerin görüşlerine başvurarak iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bağlamında zeytinciliğin mevcut durumu, paydaşların Yeşil Mutabakat konusundaki farkındalıkları ve ihtiyaçları ortaya konacaktır. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde  Dissensus Araştırma'dan destek alınmaktadır.

Aşağıdaki bağlantıda yer alan anket kapsamında, çalışma sonunda hazırlanacak raporda kişisel bilgileriniz hiçbir şekilde yer almayacaktır. Elde edilen veriler toplu olarak analiz edilecek ve yalnızca bu proje için kullanılacaktır. Anketin herhangi bir noktasında hassasiyet hissedilmesi durumunda katılmayı reddedebilir ve çalışmadan istediğiniz zaman çekilebilirsiniz.

Ankete dair her türlü sorunuz için info@dissensusresearch.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Projeyle ilgili daha  fazla bilgi için: ANATOLiVAR - Anadolu'da Zeytin Üreticisi Toplulukların Güçlendirilmesi Projesi

ANATOLİVAR Projesi ile ilgili bilgilendirmeler için;

Anatolivar Instagram
 Anatolivar X