28.03.2024

ÜYELERİMİZE NEFES KREDİSİ

Değerli Üyemiz,

Üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine yönelik olarak 2017 yılında uygulanan “Nefes Kredisi” projesi bu sene 18 aya uzatılan vade ile tekrar başlamaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Denizbank, Halkbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülecek olan “Nefes Kredisi” projesine Borsamız da kaynak ayırmakta ve destek vermektedir.

Nefes Kredisi ile ilgili temel bilgiler aşağıda yer almakta olup, kredi şartları ile ilgili detaylı bilgiyi banka şubelerinden öğrenebilirsiniz.

• Nefes Kredisi, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Denizbank, Halkbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları şubelerinden kullanılabilir.
  • Kredi kullanımı 2 Nisan 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.
  • Faiz Oranı, aylık %0,99, yıllık %11,88’dir.
  • Kredi vadesi, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 aydır.
  • Kredi üst limiti (grup iştirakleri dahil) 200.000-TL’dir.
  • Kredi teminatının %85’i Kredi Garanti Fonu tarafından verilecek kefalet ile sağlanacaktır.
  • Kredi başvurusu yapmak isteyen üyelerimiz borsamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir” ibaresi ile faaliyet belgesi aldıktan sonra bu belge ile yukarıda yazılı 6 bankadan bir tanesine kredi başvurusu yapabilir.
  • Kredi değerlendirmesi başvuru yapılan banka ve KGF tarafından yapılacaktır. Olumlu sonuçlanması durumunda “Nefes Kredisi” kullandırılacaktır.
  • Bankaların Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlıdır.

Borsamızdan faaliyet belgesi alınması sonrasındaki tüm kredi başvuru ve kullanım süreci ilgili bankalar tarafından yürütülecektir.

Ülkemize ve üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla

IŞINSU KESTELLİ