30.06.2024

Export Akademi - Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; ihracat potansiyeli taşıyan kadın ve genç girişimcilerin bilgi, deneyim ve yeni iş bağlantıları kurma ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak amacıyla projeler yürütülmekte olduğu ve kamu ve özel sektör iş birliği ile Export Akademi-Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı'nın hayata geçirildiği iletilmektedir.

Programda yer alan konu başlıklarında 5 Haziran 2024 tarihinde İstanbul'da bir eğitim düzenleneceği bildirilerek, başta kadın ve genç girişimciler olmak üzere tüm iş çevrelerinin katılımına açık olduğu belirtilmektedir.

2024 yılı boyunca Bakanlık uzmanlarının devlet desteklerine yönelik vereceği eğitimlerin yanı sıra online pazarlarda satış yöntemleri, e-ticaret sitesi altyapı kurulumu, lojistik süreçleri ve gümrük mevzuatı ve dijital pazarlama olmak üzere farklı konu başlıklarında özel sektörün önde gelen uzmanlarının da eğitim vereceği, katılımcıların birbiriyle tanışıp yeni iş bağlantıları kurabilecekleri, içeriği zenginleştirilmiş Export Akademi Programlarının yüz yüze olmak üzere ülkemizin muhtelif illerinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Bu doğrultuda, 2024 yılının üçüncü Export Akademi Programı İstanbul’da 5 Haziran 2024 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olup, özellikle e-ihracat/e-ticaret konularına ilgi duyan, bu alanlarda gelişime açık, motivasyonu yüksek girişimciler başta olmak üzere ilgililerin programa dahil edilmesi önem arz etmektedir.

Programa katılım ücretsiz olup, katılım sağlamak isteyenlerin 3 Haziran 2024 tarihi saat 17:00’a kadar aşağıda yer alan kayıt linkinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

29.05.2024