29.04.2024

RF Zorunlu Etiketleme Uygulaması Bilgi Notu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB); Rusya Federasyonu (RF) tarafından ithal edilen muhtelif ürünlerin zorunlu etiketlemeye tabi tutulması kapsamında bilgi verilmekte olup, RF'de zorunlu etiketleme uygulamasında meydana gelen gelişmelerin Ticaret Bakanlığı'nın internet sayfasında yer alan RF Müşavirlik Raporları sayfasında düzenli olarak güncelleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu ürünler arasında “hazır giyim, ayakkabı, tütün, ilaç, süt ve süt ürünleri, parfümeri, fotoğraf makinesi ve flaş, lastik, şişe suyu, düşük alkollü içecekler, alkolsüz, içecekler, tıbbi cihazlar, biyolojik aktif gıda takviyeleri, antiseptikler ve tekerlekli sandalye”nin bulunmakta olduğu belirtilmektedir.

İlaveten, RF’de zorunlu etiketleme uygulamasında meydana gelen gelişmelerin Bakanlık internet sayfasında yer alan RF Müşavirlik Raporları sayfasında düzenli olarak güncelleneceği bildirilmekle beraber ayrıntılı bilgi için Müşavirlik ile iletişime geçilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

İzmir Ticaret Borsası

05.02.2024