10.05.2024

TOBB İl Kadın Girişimciler & TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Borsamıza iletilen yazıda, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri Oda/Borsalarda 19 Ekim 2023 Perşembe günü 10:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerinin ekte yer alan takvim çerçevesinde ve TOBB Girişimcilik Bilgi Sisteminde yer alan mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'na üye olmak isteyen adaylar, 3 Temmuz 2023 - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi http://girisimcilik.tobb.org.tr/ üzerinden online başvuru yapabileceklerdir.

İl Kurulu'na üye olacak kadın girişimcilerin, Ticaret siciline kayıtlı, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi, yöneticisi, genel müdürü veya murahhas azası olması gerekir. O İlde bulunan bir fakülte, yüksek okul ya da enstitüde, girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri, öğretim görevlileri veya öğretim üyeleri ile toplum nezdinde saygınlık uyandıran diğer gerçek kişiler de İl Kurul üyesi olarak belirlenebilir. (Geçmiş dönem Kadın Girişimciler Kurulu'na kayıtlı üyelerin de üyeliğini devam ettirmek istemesi durumunda, ilgili online linkten başvuru yapması gerekmektedir.)

İl Kurul üyeliği onaylanmış kişilerden oluşan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu seçmen listeleri, İl İcra Komite üye sayıları TOBB Girişimcilik Bilgi sistemi üzerinden paylaşılacak olup 3 Ekim 2023 Salı günü İzmir Ticaret Borsası hizmet binasında bulunan ilan yerlerine asılmak ve/veya internet sitelerinde yayınlanmak suretiyle duyurulacaktır.

İl Kurul üyeliği gerçekleşen üyelerin,  İcra Komitesi üyeliği için adaylık başvuruları, 11 Ekim 2023 - 17 Ekim 2023 tarihleri arasında dilekçe ve ekinde aday olabilme şartını tevsik eden adli sicil belgesi ile birlikte mesai bitimine kadar seçimin gerçekleştirileceği İzmir Ticaret Borsası’na elden teslimi yoluyla yapılacaktır.

İlgili mevzuat uyarınca seçimde, seçmen listesinde ismi bulunan kişi oy kullanabilecek olup, vekaleten oy kullanılması mümkün değildir.

Başvurusunu tamamlamış İcra Komitesi Üyeliği adaylarının yer aldığı liste, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü mesai başlangıç saatinden itibaren seçimin gerçekleştirileceği İzmir Ticaret Borsası hizmet binasında bulunan ilan yerlerine asılmak ve/veya internet sitelerinde yayınlanmak suretiyle duyurulacaktır.

19 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan İl İcra Komitesi Seçimlerinde seçilen asıl ve yedek üyelerin girişleri, seçimi gerçekleştiren Oda/Borsa tarafından 26 Ekim 2023 tarihine kadar TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi'ne kayıt edilecektir.

Bu kapsamda; TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçim takvimini ve seçim sürecine yönelik hususları bilgilerinize sunarız.

EK1:  TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları

EK2:  2023 TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu  Seçim Takvimi

04.07.2023