10.05.2024

Standart Hazırlama Çalışmaları - TOBB

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB); Birlikleri 11/06/2023 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında görüşüldüğü üzere, üyelerin standart hazırlama çalışmalarına katılımı için yönlendirme beklendiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda özel sektörde görev yapan alanında uzman olan kişilerin ve teknik çalışanların ayna komitelere davet edilmesi hedeflenmektedir.

Standardizasyon gibi önemli bir konuda çalışmak isteyen alanında uzman adayların, TOBB tarafından hazırlanan kayıt formu ile 23 Haziran 2023 mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Nihai olarak, Milli Teknik (Ayna) Komitelere katılacak bu kişiler ile standartların takibini sağlamak ve müdahale gerektiren yerlerde ayna komitenin ortak aklı ile uluslararası teknik komitelere katılmak ve görüş sunmak hedeflenmektedir.

İzmir Ticaret Borsası

16.06.2023