24.04.2024

İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği

Değerli Girişimciler,

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Bilişim Vadisi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında; girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla, İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir iş birliği kuruluşu haline gelmiş olduğu ifade edilmektedir.

Bu iş birliği ile; İzQ’da yer alan ve kriterlere uygun girişimciler teknopark ve ar-ge faaliyetlerine yönelik 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında sunulan tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacağı iletilmektedir.

Söz konusu destekler;

• Kurumlar Vergisi Muafiyeti,
  • Personel Gelir Vergisi Muafiyeti,
  • Personel Damga Vergisi Muafiyeti,
  • SGK İşveren Payı İndirimi,
  • Ar-Ge, Tasarım ve Yazılım Personelinin %10’u Kadar Destek Personel Muafiyeti,
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti,
  • KDV Muafiyetli Makine Ekipman Alımı,
  • Yazılım Projeleri için KDV’siz Fatura Kesebilme,
  • Uzaktan Çalışma İmkanı

Buna göre; İzQ’da fiziki olarak konumlanan ve/veya konumlanmak isteyen; teknoloji alanında Ar-Ge projesi olan tüm girişimciler www.izq.com.tr/tr/arge linki üzerinden ön başvuru yapabilirler.

Ön başvuru sonrası öndeğerlendirme süreci olumlu bulunan girişimcilerin Ar-Ge proje başvuruları alınacak, sonrasında İzQ-Bilişim Vadisi Hakem Kurulu’nun değerlendirmesine sunulacaktır.

Süreç ile ilgili sorularınız olması durumunda arge@izq.com.tr e-posta adresi üzerinden iletebilirsiniz.

İzmir Tİcaret Borsası

29.05.2023