29.03.2024

Samsun Yeni OSB Bilgilendirme Yazısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yatırım merkezlerinden biri olan Samsun'da, merkez ilçelerden Tekkeköy sınırları içerisinde 260 ha'lık alanda kurulan Yeni OSB'nin yatırımcılara açılmış olduğu bilgisi iletilmektedir.

Yatırımcılara büyük avantajlar sağlaması planlanan Samsun Yeni OSB; Samsun Limanına 16 km, Havalimanına 6 km, Devlet Karayoluna 1 km ve Samsun Lojistik Merkezi Demir Yolu Yükleme Boşaltma Merkezine 2 km mesafede yer almaktadır.

Yeni OSB'nin müteşebbis heyeti tarafından hazırlanan bilgi notu ekte sunulmaktadır. Yeni OSB'nin, projeleri titizlikle planlanmış alt ve üstyapısı, eksiksiz sosyal ve teknik donatı alanları ve konumu başta olmak üzere pek çok özelliğiyle Türkiye'nin en modern ve örnek OSB'lerinden biri olması amaçlanmaktadır.

Samsun Yeni OSB'nin yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üreten, ihracata dayalı, savunma sanayi içeren seçkin yatırımlara tahsis edilmesi hedeflenmektedir. Samsun Yeni OSB'den yer tahsisinde bulunmak isteyen yatırımcılar aşağıdaki iletişim bilgileri yer alan Samsun Valiliği'ne veya Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'na başvuruda bulunabileceklerdir.

Samsun Valiliği İrtibat:

Ali YILMAZ (OSB Koord.)

0362 431 64 75/180 - 0542 624 29 96

Samsun TSO İrtibat:

Necmi ALIÇ (Genel Sekr. Yrd.)

0362 432 36 26/133 - 0532 682 70 41

15.05.2023