20.04.2024

Mesleki Beceri Seferberliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Mesleki Beceri Seferberliği programının, TOBB ve UNICEF'in girişimleriyle iş dünyasının liderliğinde yürütülen ve ülke çapında bir iletişim kampanyası ile desteklenen çok paydaşlı bir girişim olduğu ifade edilmektedir.

Amacı, Türkiye'deki özel sektör firmalarını, gençlerin gelecekte en iyi şekilde istihdam edilebilirliklerini desteklemeye dönük ortak bir vizyon etrafında bir araya getirerek, onlar için kaliteli iş yeri temelli öğrenme fırsatlarının artırılmasını destekleme konusunda harekete geçirmektir. İşverenler, zorunlu eğitimlerini tamamlayan gençler (14-17) için mesleki
eğitimden istihdam ve staj imkanı sağlayarak, onların iş hayatına geçişi kolaylaştıracak temel becerilerle donatılmasına destek olacaklardır.

Bu kapsamda MEB, TOBB ve UNICEF arasında 17.01.2023 tarihinde bir iş birliği protokolü imzalanmıştır.

21.02.2023