25.04.2024

Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Bağdat Ticaret Müşavirliği'nin yazısına atfen; Irak Merkezi Hükümeti (IMH) tarafından uygunluk değerlendirme kuruluşlarında değişiklik yapıldığı belirtilerek, Intertek ve HQTS China firmalarının 15.02.2023 tarihinden, Geo Chem Middle East firmasının ise 01.03.2023 tarihinden itibaren uygunluk sertifikası düzenleme talebi alamayacağı iletilmektedir.

Bu minvalde söz konusu tarihlerden sonra uygunluk değerlendirmesi için yetkili tek kuruluşun B.V Bureau VERITAS France olacağı bildirilmekle birlikte, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) ise Intertek firmasıyla sözleşmesinin devam ettiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, uygunluk değerlendirme alanında IMH ile IKBY'nin farklı kuruluşları yetkilendirmesinin, Irak'a ihracat yapan firmalarımızın geçişleri esnasında sıkıntı yaşamasına neden olabileceğinin değerlendirildiği bildirilmektedir.

İlgili Yazı için TIKLAYINIZ .

15.02.2023