18.04.2024

Tır İşleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Antakya Ticaret ve Sanayi Odasından alınan 09.01.2023 tarihli yazıda; 9. Meslek Komitelerinin 14.12.2022 tarihli toplantısında; yük taşımacılığı yapan uluslararası eşya taşımacılarının Türkiye - Kazakistan taşımalarında hizmet aldıkları şirketin teslim aldığı yükleri İran'a kadar taşımasını gerçekleştirdiği ve araçların Türkiye'den çıkış yaptıktan sonra CMR üzerinde değişiklik yapılarak yüklerin İran'da bırakıldığı konusunda bilgi aktarıldığı iletilmektedir.

Aynı yazıda; bölgelerinde çok sayıda nakliye firmasının da aynı sorunla karşılaştığı bildirilerek, söz konusu iddiaların taşımacılık sektörü yanı sıra Kazakistan'a ihracat gerçekleştirilen ihracatçılarımızı da olumsuz etkileyebilme olasılığı göz önünde bulundurularak anılan ülkeye ihracat yapan firmalarında bilgilendirilmesinin yerinde olacağının düşünüldüğü bildirilmektedir.

03.02.2023