29.03.2024

2023 Yılı Enerji Verimliliği Haftası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), T.C. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yazısına atfen; 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasının amaçlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu yıl düzenlenecek olan Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında aşağıdaki bağlantılarda yer almakta olan video ve görseller 09 - 15 Ocak 2023 Enerji Verimliliği Haftası boyunca tüm vatandaşlarımıza haftanın önemi açısından duyurulur.

09.01.2023