25.04.2024

Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimleri için Çalışma İzni ve Hukuki Süreçler

Sayın Üyemiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından yabancıların çalışma izinlerine dair iş ve işlemlerin yürütülmesi ile birlikte, ülkemizde bulunan yabancıların işgücü piyasasına uyumlarını arttırmak, işgücü piyasasında rol alan aktörlerin hak ve yükümlülükler ile mevzuat ve uygulamalar konusunda ilgisinin ve farkındalığının arttırılması amacıyla yurt genelinde birçok etkinlik düzenlenmektedir.

Bu doğrultuda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliği ile "Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimleri için Çalışma İzni ve Hukuki Süreçler" hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi planlanmıştır.

Toplantılar çalışma izni başvuru süreçlerinde işverenlerin sıklıkla karşılaşmış oldukları sorunlara odaklanarak sorunların çözümü, hak ve yükümlülükler ve kayıtlılığı teşvik için sağlanan araçlar hakkında bilgilendirmeleri içerecektir.

8 Aralık 2022 tarihinde ekli gündem çerçevesinde İzmir Best Western Premier Karşıyaka Otel'de gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına, işverenler ya da işveren temsilcileri ile ilgili kurumların katılımı beklenmektedir.

Not: Katılım sınırı bulunması nedeniyle toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin en geç 2 Aralık Cuma mesai bitimine kadar ekte yer alan katılımcı formunu doldurarak arge@itb.org.tr adresine iletmelerini rica ederiz.

21.11.2022