27.04.2024

Esnaf Destek Kredisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Cumhurbaşkanı tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde esnafa kredi kolaylığı sağlayacak yeni bir paketin açıklanmış olduğu, buna göre esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 Milyar Liralık bir kredi kampanyasının başlatıldığı iletilmektedir.

Birlikleri üyelerinin (TOBB), konu ilgili olarak Halkbank'ın hem Esnaf Odası'na, hem de Birliklerine bağlı Odalara üye olanlara kredi imkânından faydalandırmadığı yönünde şikayetler olduğu; konunun Birlikleri ile Halkbank arasında görüşüldüğü ifade edilmektedir.

Bu kapsamda Birliklerinin girişimleriyle 10 Ekim'den önce hem Esnaf Odası'na hem Birliklerine (TOBB) bağlı Odalara üye olan işletmelerin söz konusu kredi imkanından faydalanabilecekleri belirtilmektedir.

26.10.2022