20.04.2024

EİB EXPORT-UP Mentörlük Programı 2. Dönem

Ege İhracatçı Birlikleri'nden alınan yazıda (EİB); Ege İhracatçı Birlikleri Kadın ve Genç Girişimcilere yönelik ihracat odaklı EİB Export-Up Mentörlük Programı’nın ikincisinin, TurkishWIN, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Endeavor Türkiye’nin desteğiyle düzenleneceği iletilmektedir.

Programın ana teması “Sürdürülebilir ve Yeşil Büyüme” olacaktır. Ege Bölgesi’nin ihracat potansiyelini ortaya çıkaracak EİB Export-Up Mentörlük Programı, bölgemizdeki ihracatçıların deneyimini, ihracata yeni başlayan veya belirli bir ihracat sorunu yaşayan girişimcileri desteklemek ve harekete geçirmek için tasarlanmıştır.

Program kapsamında Sürdürülebilir ve Yeşil Büyüme ekseninde faaliyet yürüten faydalanıcılar, deneyimlerini aktaracak başarılı bir iş insanı ve profesyoneller (mentör) ile bir araya gelerek kişisel ve iş hedeflerini gerçekleştirmeleri yolunda destek alma imkanına sahip olacaktır.

Bu program ile genç ve kadın girişimcilerin iş ağlarını geliştirmelerine yardımcı olmak, sahip oldukları potansiyel ve kaynaklara dair farkındalık uyandırmak ve sonuçta Birliklerinin (EİB) temel amacı olan sürdürülebilir ihracat artışı hedeflenmektedir. 6 ay sürecek olan programda, faydalanıcı-mentör eşleşmesi beklentiler ve özgeçmişler dikkate alınarak yapılacak olup kontenjan 10 eşleşme ile sınırlandırılmıştır.

Faydalanıcı ve mentör olarak başvuru için doldurulması gereken formlar iletilmekle beraber, son başvuru tarihi 21 Ekim 2022’dir.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ .

17.10.2022