19.04.2024

Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği (Genel)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Africallia 2022 Forumu'na ilişkin bilgilerin paylaşıldığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Burkina Faso'nun Ankara Büyükelçiliği'nden alınan notaya atıfla, Foruma ilişkin olabilecek soruların yönlendirilebilmesi için AFRICALLIA Daimi Sekretaryası'nın irtibat bilgileri iletilmektedir.

Tel: 00 226 25 30 61 14 / 00 226 25 30 61 15

Whats App: 00 226 70 25 56 84

E-posta: felix.sanon@africallia.com

Web: www.africallia.com

Yazıda devamla, Vagadugu Büyükelçiliği'nden alınan yazıya atıfla, Foruma toplamda 15 ülkeden 300'den fazla şirketin katılım göstermesinin beklendiğinin, Forum marjında Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Alanı (AfCFTA) ve Batı Afrika Ekonomik ve Para Birliği (UEMOA) kapsamındaki özel sektör ve büyük çaplı projelerin uluslararası finansmanına ilişkin tematik etkinliklerin düzenleneceğinin, Forum vesilesiyle UEMOA ülkeleri Ticaret Odalarından müteşekkil bir Mini-Forum'un da tertipleneceğinin, AFRICALLIA 2022 kapsamında ayrıca, Türkiye, Nijer, Togo, Mali ve Gine Ticaret Odaları ile Burkina Faso Ticaret ve Sanayi Odası arasında ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanmasının planlandığının ve Forum'un bu sene "tıbbi ve farmasötik faaliyetler, tarım, el sanatları, finans/bankacılık, sigortacılık, tüketim malzemeleri, inşaat, pazarlama, eğitim, enerji, çevre, imalat, tekstil, madencilik, girişimcilik, dış kaynak kullanımı (outsourcing), telekomünikasyon, bilgi ve iletişim teknolojileri, turizm, taşımacılık ve lojistik" alanlarına odaklanacağının belirtildiği kaydedilmektedir.

04.07.2022